• 6334 Géderlak,
    Kossuth Lajos u.2.
  • +36 78 417 068
    letak@letak.hu

Gyomfésű

A gyomfésűt elsősorban gabonakultúrákhoz ajánlják, mint például búza, árpa vagy rozs. De más növényekhez is használható, mint napraforgó, kukorica, szója vagy cukorrépa. A gyomfésűzést a gyomosodástól függően ősszel vagy kora tavasszal kell elvégezni, amikor a gyomok még csíráznak vagy kelnek. A gyomfésű segít a növények jobb fejlődésében és víztakarékosságban.

A gyomfésű előnyei a következők:

– Csökkenti a vegyszerek használatát és környezeti hatását
– Javítja a talaj szerkezetét és levegőztetését
– Növeli a terméshozamot és a növények egészségét
– Megelőzi az eróziót és a vízveszteséget

A gyomfésűt napraforgóban akkor kell használni, amikor a növények még kicsik és a gyomok még nem erősödtek meg. A legjobb időpont a keléstől számított 2-3 hét. A gyomfésűzés segít megelőzni a gyomok növekedését a napraforgóban és javítja a talaj állapotát. A napraforgó Magyarországon a legfontosabb olajnövény, ezért érdemes gondosan ápolni.

A gyomfésűt kukoricában akkor kell használni, amikor a növények még alacsonyak és a gyomok még nem túl nagyok. A legjobb időpont a keléstől számított 3-4 hét. A gyomfésűzés segít csökkenteni a vegyszerek használatát és környezeti hatását, valamint eltávolítja vagy betemeti a gyomokat.

Gabonafélék esetében a kelést követően a 3 leveles állapot eléréséig nem szabad mechanikus gyomirtást használni, de a kelés előtt vakpásztázni lehet. A 3 leveles állapottól kezdve ajánlott a gyomfésű használata, amely segíti a bokrosodást és a talajt is lazítja. A gyomfésülést mindig a talajnedvesség, a gyomcsirázás és a napsütés határozza meg.

 

A gyomfésű használatának ideális napszaka a délelőtt vagy a kora délután lehet, amikor a harmat felszáradt és a növények egy kicsit meglankadtak. Ilyenkor nem okozunk kárt a növényekben, mert a gyomfésű nem töri és nem húzza ki őket. Nedves talajon nem szabad a gyomfésűt használni, mert az rontja a hatékonyságát és növeli az erózió veszélyét. A napsütés is fontos tényező, mert segíti az elpusztított gyomok kiszáradását.

Gyomfésű
gyomfésű

Gyomfésűink már horganyozva is rendelhetőek

Gyomfésű Fix 3,2 méteres (mélységállító kerék is jár hozzá)

Gyomfésű Hidraulikus 6,4 méteres

Gyomfésű Hidraulikus 6,4 méteres + 500L-es tartály, kijuttatóval

Gyomfésű Hidraulikus 9,6 méteres

Gyomfésű munka közben