• 6334 Géderlak,
    Kossuth Lajos u.2.
  • +36 78 417 068
    letak@letak.hu

Gyomfésű

A gyomfésűt elsősorban gabonakultúrákhoz ajánlják, mint például búza, árpa vagy rozs. De más növényekhez is használható, mint napraforgó, kukorica, szója vagy cukorrépa. A gyomfésűzést a gyomosodástól függően ősszel vagy kora tavasszal kell elvégezni, amikor a gyomok még csíráznak vagy kelnek. A gyomfésű segít a növények jobb fejlődésében és víztakarékosságban.

A gyomfésű előnyei a következők:

– Csökkenti a vegyszerek használatát és környezeti hatását
– Javítja a talaj szerkezetét és levegőztetését
– Növeli a terméshozamot és a növények egészségét
– Megelőzi az eróziót és a vízveszteséget

A gyomfésűt napraforgóban akkor kell használni, amikor a növények még kicsik és a gyomok még nem erősödtek meg. A legjobb időpont a keléstől számított 2-3 hét. A gyomfésűzés segít megelőzni a gyomok növekedését a napraforgóban és javítja a talaj állapotát. A napraforgó Magyarországon a legfontosabb olajnövény, ezért érdemes gondosan ápolni.

A gyomfésűt kukoricában akkor kell használni, amikor a növények még alacsonyak és a gyomok még nem túl nagyok. A legjobb időpont a keléstől számított 3-4 hét. A gyomfésűzés segít csökkenteni a vegyszerek használatát és környezeti hatását, valamint eltávolítja vagy betemeti a gyomokat.

Gabonafélék esetében a kelést követően a 3 leveles állapot eléréséig nem szabad mechanikus gyomirtást használni, de a kelés előtt vakpásztázni lehet. A 3 leveles állapottól kezdve ajánlott a gyomfésű használata, amely segíti a bokrosodást és a talajt is lazítja. A gyomfésülést mindig a talajnedvesség, a gyomcsirázás és a napsütés határozza meg.

 

A gyomfésű használatának ideális napszaka a délelőtt vagy a kora délután lehet, amikor a harmat felszáradt és a növények egy kicsit meglankadtak. Ilyenkor nem okozunk kárt a növényekben, mert a gyomfésű nem töri és nem húzza ki őket. Nedves talajon nem szabad a gyomfésűt használni, mert az rontja a hatékonyságát és növeli az erózió veszélyét. A napsütés is fontos tényező, mert segíti az elpusztított gyomok kiszáradását.

Gyomfésű
gyomfésű

Gyomfésű Fix 3,2 méteres (mélységállító kerék is jár hozzá)

Gyomfésű Hidraulikus 6,4 méteres

Gyomfésű Hidraulikus 6,4 méteres + 500L-es tartály, kijuttatóval

Gyomfésű Hidraulikus 9,6 méteres

Gyomfésű munka közben