• 6334 Géderlak,
    Kossuth Lajos u.2.
  • +36 78 417 068
    letak@letak.hu
grubber szántóföldi kultivátor
18
nov 22
MOST MEGÉRI LECSERÉLNI AZ EKÉT
  • november 18, 2022
  • admin
Most tényleg megéri az ekét lecserélni! Hogy miért? Olvassa el és megtudhatja…

A
A jelenlegi tervek szerint 2023-tól jelentős változáson esik át a teljes területalapú támogatás rendszere. Az eddigi egységes területalapú támogatást (SAPS) felváltja a fenntarthatóságot elősegítő alap jövedelemtámogatás (BISS), a Zöldítés támogatás helyett pedig egy jóval összetettebb, a környezet- és klímavédelmi célok elérését támogató rendszer érkezik, az Agrár-ökológiai alapprogram (AÖP).
A
Az AÖP támogatásért „cserébe” többletelőírásokat kell vállalni a meghatározott gyakorlatokat tartalmazó listából. Az előírások 1 illetve 2 pontot érnek, és a támogatás feltétele legalább 2 pont értékű előírás választása és teljesítése.
A

A támogatás hektáronkénti összege az igényelt területnagyság alapján visszaosztással kerül meghatározásra 60,64 euró/ha és 121,28 euró/ha között kerül megállapításra (kb. 24.000 – 48.000 Ft hektáronként). Összege minden évben változik, hasonlóan a jelenleg futó termeléshez kötött támogatások rendszeréhez.
A
Az egyik lehetséges, választható előírás:
A
Szántás elhagyása – 2 pont
A
Forgatás nélküli művelésmód (grubber használata, talajlazítás, minimum művelés, zero-till, direktvetés) alkalmazása a művelésbe vont szántóterület legalább 50%-án szűkített növényvédőszer hatóanyag használat mellett. Az alkalmazható növényvédőszerek rendszeresen frissített listáját az IH teszi közzé.
A

Hivatkozás:
Az eke elhagyásához szeretnénk ajánlani a grubbereinket és a talajlazítóinkat. Kérjen ajánlatot még ma, és garantáltan még az idei kedvezőbb áron vásárolhatja meg munkaeszközét.
talajlazító
grubber szántóföldi kultivátor

Vontatott grubber rövidtárcsával

Függesztett grubber egyengető tárcsával